IPL of Laserontharing?

IPL is een populaire ontharingsbehandeling.

De letters IPL staan voor Intense Pulsed Light technology. Bij ontharen met IPL worden zachte lichtpulsen op de ongewenste haartjes toegepast. Er ontstaat warmte in het haarzakje, deze warmte beschadigt het haarzakje. Daardoor laten de haartjes op een natuurlijke manier los en groeien ze niet meer terug.

In tegenstelling tot laserapparaten, die één enkele gefocusseerde golflengte uitsturen, gebruikt IPL een een flitslamp die meerdere lichtpulsen achter elkaar geeft.                        Met de IPL-ontharingsmethode is het mogelijk een grotere haaroppervlak in één keer te behandelen. De IPL-ontharingsmethode werkt goed voor mensen met donker, dik haar, maar is minder effectief op witte, lichte of grijze haren. IPL-ontharing is een goed betaalbare optie om snel te ontharen, echter er zijn mogelijk meer behandelingen nodig voor eenzelfde resultaat als met laser.

De IPL-ontharing werkt als volgt. Nadat we het IPL-apparaat op het huidoppervlak hebben geplaatst, wordt er een serie opeenvolgende lichtflitsen gegenereerd. Het sterke licht beschadigt snel de haarwortel. De IPL-behandeling is heel precies, heeft alleen invloed op de haarzakjes en niet op de huid. Daardoor is de IPL-behandeling niet pijnlijk. Een IPL-behandeling neemt niet veel tijd in beslag.

Laser ontharing

Ook bij een laserontharing wordt er gewerkt met lichtimpulsen. Maar de laserstraal bij de klassieke laserontharing reikt tot een dieper huidniveau dan IPL. De hitte en intensiteit van de laserstraal is effectiever en intenser. De laser richt zich op specifieke haren in plaats van een groot huidoppervlakte. De laserbehandeling werkt sneller en nauwkeuriger.  Ook een behandeling met laser werkt het beste met mensen met donker, dik haar, maar kan ook doeltreffend werken voor de meeste andere haarkleuren. Een laserbehandeling is kostbaarder dan een IPL-behandeling. Maar de werking is langduriger.

Waar kiest u voor? IPL of Laserontharing?

De keuze voor ontharing is afhankelijk van uw haartype, uw financiële middelen, uw voorkeur. Komt u naar onze salon dan nemen wij de tijd met u de voor- en nadelen van de verschillende ontharingsbehandelingen te bespreken. Om u vast een inkijk te geven, volgen hieronder een aantal punten die u mee kunt nemen naar het gratis informatiegesprek.

 • Zowel IPL als laser kunnen dezelfde gebieden behandelen.
 • Laser en IPL zijn beiden even goed in het verwijderen van haar.
 • Laser en IPL zijn beiden effectief bij het verwijderen van haar.
 • Laser en IPL gebruiken beiden een vergelijkbare techniek met lichtimpulsen.
 • IPL kan een groter huidoppervlak in één keer behandelen
 • Zowel laser als IPL-ontharing is vooral geschikt voor mensen met dik, donker haar. Heeft u lichter, blond, rood of donshaar dan kan laser geschikt zijn, IPL niet. We testen dit uit in een testsessie.
 • Voor licht, rood, dun of donshaar is de elektrolysebehandeling een goede ontharingsmethode. Deze elektrolyse-behandeling bieden wij ook in onze salon aan.
 • De meeste mensen vinden een IPL-behandelingen minder pijnlijk dan een laserbehandeling.
 • De hoge intensiteit van laserapparaten verwijdert zeer effectief dikke, donkere haren
 • Een IPL-behandelingen kost minder tijd, maar laserontharing toont betere resultaten op de langere termijn
 • In het algemeen kunnen wij stellen dat de IPL-ontharing effectiever is in het behandelen van grote huidoppervlakken, terwijl een laserbehandeling beter is voor een gelokaliseerde ontharing.
 • Zowel laser als IPL zijn beiden veilige en snelle ontharingstechnieken die je huid maandenlang glad houden.

Gratis vrijblijvend gesprek en test

Kiest u voor onze salon, dan nodigen wij u uit voor een vrijblijvend gesprek en een proefsessie. Tijdens dit gesprek kunt u ons alles vragen over de verschillende ontharingsmethode. Op deze manier kunnen wij u de meest geschikte persoonlijke ontharingsbehandeling aanbieden. Tijdens de proefsessie voeren wij een kleine test uit om te zien hoe uw huid reageert.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.