LASER TATTOO VERWIJDEREN ANTWERPEN

Hoe verwijder je een tattoo?

In een verliefde, positieve bui heb je misschien een tattoo laten zetten. Een tattoo met de naam van je ex, een bijzonder plaatje, een tattoo waar je nu niet meer achter staat!

Het kan ook zijn dat je permanente make-up hebt laten aanbrengen, make-up waar je nu niet meer zo blij van wordt.

Laserbehandelingen voor tattooverwijdering

Er zijn meerdere lasertechnieken die ingezet kunnen worden voor tattooverwijdering.

 • Nanosecondelaser
 • Picolaser

Het grote voordeel van een laserbehandeling is dat de verwijderde tattoo geen litteken achterlaat. Dit in tegenstelling tot een operatieve tattooverwijdering. Maar het voordeel van een operatieve tattoo verwijdering is dat je je tattoo in een klap kwijt bent, en niet overgeleverd bent aan een aantal relatief pijnlijke lasersessies. De keus is aan jou!

Bij een laserbehandeling wordt er een sterke lichtbundel op de tattoo gericht. Daardoor valt de gebruikte inkt in de tattoo in extreem kleine stukjes uit elkaar, deeltjes die door het lichaam gezien worden als afvalstoffen en vervolgens uit je lichaam afgevoerd worden.

Nanoseconde laser

De Nanosecondelaser was de eerst gebruikte lasermethode om tattoos te verwijderen. De Nanosecondelaser gebruikt in een nanoseconde (minimale seconde) een intens sterke lichtflits die op de tattoo gericht wordt. Daardoor valt de tattoo inkt in stukjes uit elkaar.  Helaas zijn bepaalde kleuren, zoals groene en blauwe kleuren, en bepaalde metaalhoudende inktsoorten minder gevoelig voor de Nanosecondelaser. Het aantal sessies bij de Nanosecondelasertechniek kunnen daarom hoog zijn. Ook blijkt het dat de tatoeage niet altijd voor 100% verdwijnt. De meest gebruikte Nanosecondelaser is de Q-switched of Yag laser.

Picolaser

De nieuwste lasertechniek ter verwijdering van “verkeerde” tatoeages is de Picolasertechniek. Deze Picotechniek is de meest moderne, en meest succesvolle techniek om je tattoos te verwijderen. Veel huidtherapeuten werken op dit ogenblik met de Picolaser. De Picolaser is ook veilig.

De laserpuls van de Picolaser is minstens 100 keer korter dan bij de Nanosecondelasers. Daardoor is de kans op verbranding en pigmentatie van de huid minimaal. Je hebt ook veel minder sessies met de Picolaser nodig. Want gezegd werd over de Nanolaser m.b.t. groene en blauwe kleuren, m.b.t. metaalachtige inkt die gebruikt is voor je tattoo, geldt niet voor de Picolaser. De Picolaser, en met name de Picoplus 4 laser is geschikt voor het verwijderen van alle gekleurde tattoos, gezet in allerlei soort inkt.

De Picolaserbehandeling is wel kostbaarder dan de Nanolaserbehandeling. Maar daar staat tegenover dat de sessies beperkter zijn en minder pijnlijk.

Wat is de meest veilige behandeling om een tattoo te laten verwijderen?

Zowel een laserbehandeling als een operationele verwijdering is relatief een veilige behandeling.

Een Picolaserbehandeling is zeker veilig, als je deze uit laat voeren door een geregistreerde huidtherapeut. Deze therapeut heeft de meest moderne laserapparatuur in huis.

Een operatieve verwijdering van een tattoo wordt altijd uitgevoerd door een chirurg, complicaties komen zelden of nooit voor.

Wat is de minst pijnlijke behandeling om een tatoeage te verwijderen?

 • Een Picolaserbehandeling is het minst pijnlijk. Het verwijderen van je tattoo hierbij voel je minder als het zetten van een tattoo.
 • Een Nanosecondelaserbehandeling kan pijnlijker zijn, maar je kunt vragen naar plaatselijke verdoving van je huid.
 • Bij het operatief laten verwijderen van je tatoeage, wordt je huid plaatselijk verdoofd. Achteraf is het wel mogelijk dat je enige pijn ervaart.

Welke methode geeft het beste resultaat?

 • Nanosecondelaserbehandeling: geeft geen 100% garantie op totale verwijdering van je tatoeage. Zeker i.v.m. blauwe, groene kleuren en metaalhoudende inkt
 • Picolaserbehandeling: volledige verwijdering van je tattoo, geen littekens. Na de Picolaserbehandeling is de gelaserde huid wat opgezet en rood. Er kunnen korstjes of blaren verschijnen, maar je huid herstelt zich binnen een paar dagen.

Lees: Interessante weetjes over een tattoo verwijderings-laserbehandeling

Prijs per behandeling Skin Deep

Lengte x breedte tattoo = cm

1 cm tot 2 cm €70
3 cm tot 4 cm €95
5 cm tot 10 cm €115
11 cm tot 20 cm €130
21 cm tot 25 cm €140
26 cm tot 30 cm €160
31 cm tot 40 cm €180
41 cm tot 60 cm €200
81 cm tot 100 cm €210
101 cm tot 150 cm €240

Voor meer info contact ons

  Naam

  Telefoon

  kies uw behandeling

  email adres

  Huidtherapeut

  Selecteer Datum

  Start

  eind

  Veel gestelde vragen

  Hoeveel behandelingen zijn er nodig om mijn tattoo te verwijderen?

  Dit hangt van een aantal factoren af, zoals kleurgebruik, wijze van tatoeëren, inktsoort, reactie van de huid. Donkergekleurde tatoeages zijn vaak met 6 behandelingen grotendeels verdwenen. Voor andere tatoeages  zijn er doorgaans 6 tot 14 behandelingen nodig. Wanneer de tatoeage dik is ingekleurd zullen er meer behandelingen nodig zijn.

  Is de behandeling pijnlijk?

  Het is niet geheel pijnloos, maar zeker te doen. Het  is te vergelijken met het zetten van een tatoeage. Het pijnlijke gevoel wordt minder naarmate de tatoeage vervaagt. Indien de tatoeage op een erg gevoelige plek zit adviseren wij om een uur voor de behandeling twee tabletten Paracetamol in te nemen.

  Verdwijnt de tatoeage volledig?

  Ja, de tatoeage zal in de meeste gevallen volledig verdwijnen. Donkere kleuren en rood reageren het best op de behandeling, lichte kleuren hebben meer behandelingen nodig. Ook zit er verschil in diverse inktsoorten, de één vervaagt sneller dan de ander. Wanneer de tatoeage bestaat uit inkt met synthetische stoffen of stoffen met niet-afbreekbare metaaldeeltjes, is het resultaat slechter te voorspellen. Dit komt zelden voor. Tijdens het eerste consult kan de huidtherapeute u daar meer over vertellen.

  Moet ik mijn huid na de behandeling tegen de zon beschermen?

  Ja, tijdens de behandeling wordt de huid aan een grote hoeveelheid licht blootgesteld. Daarom mag er 2 weken na de behandeling er niet mee in de zon of onder de zonnebank. Na deze twee weken is het belangrijk om een ‘sunblock’ (minimaal factor 30) te gebruiken.

  De huid jeukt na de behandeling

  Wij raden aan om dan Nestosyl crème (bij drogist verkrijgbaar) te gebruiken en er de plek mee in te smeren. Dit verlicht de jeuk. Het is heel belangrijk om niet te krabben. Ook naspoelen met lauw water na het douche wil helpen.

  Hoe lang blijft de huid rood en/of geïrriteerd na een laserbehandeling?

  Tot paar dagen na de behandeling kan er lichte roodheid van de huid op treden en voelt de huid droog aan. Dan kan de crème die je van ons heb meegekregen langer gesmeerd worden.

  Ik heb blaasjes gekregen, wat kan ik er aan doen?

  Het beste is om de blaasjes dicht te laten en in laten drogen. Mocht het toch open gegaan zijn dan kan je het steriel afdekken met een gaasje. Het is belangrijk de huid niet te beschadigen door bijvoorbeeld te krabben, de kans op infectie is dan groot.