Dit moet u weten over ontharen met laser

Dit moet u weten over ontharen met laser

Hoe werkt laserontharing?

De gekoelde laserkop van een laserapparaat wordt op het te ontharen huidoppervlak geplaatst. De krachtige lichtbundel, die de kop slechts een minimum van een seconde uitzendt, wordt omgezet in warmte.  Door deze warmte wordt de haarwortel (haarfollikel) selectief vernietigd, afhankelijk van de groeistadia van het ongewenste haar. De gebruikte laserkop koelt zowel voor, tijdens en na elke lichtimpuls. Hierdoor wordt de huid optimaal beschermd. Laser ontharen is vrijwel pijnloos.

Wij maken gebruik van het meest geavanceerde lasersysteem. Dit systeem kan gebruikt worden voor ontharing van diverse huidtypen, van heel licht (huidtype I) tot heel donker (huidtype VI). Bij het eerste (vrijblijvende) intakegesprek wordt uw huid en haar gecontroleerd. De huidtherapeute zal u dan vertellen wat het effect van de laserontharing voor u persoonlijk zal zijn, hoeveel sessies u nodig heeft en hoelang de rustperiodes tussen de sessies moeten zijn. Haar- en huidtinten kunnen over het hele lichaam verschillen. Mogelijk kunt u daardoor alleen bepaalde delen met laser laten ontharen.

Wat moet ik doen voordat ik de behandeling onderga?

U kunt uw huid van tevoren scheren. Dan gaat de laser rechtdoor naar de follikel onder de huid.  Gaat u minstens 4 weken tevoren niet uitgebreid in de zon zitten of naar de zonnebank. De zon verhoogt het melaninegehalte in uw huid, wat nadelig is voor het effect van een laserontharingsbehandeling.

Wat moet ik doen na de 1e behandeling en verdere behandelingen?

Als u voedingssupplementen gebruikt ter bevordering van de haargroei, dan raden wij u aan hiermee te stoppen. Want die voedingsmiddelen werken niet alleen in op de hoofdhaargroei, maar ook op de lichaamshaargroei.

Het directe effect van de 1e laserbehandeling is niet altijd meteen te zien.  Het duurt meestal een paar maanden om duidelijke effect te zien. Stop dus niet na de 1e behandeling, maar maak de voorgestelde serie behandelingen af. Na iedere behandeling ziet u beter resultaat.

Neemt u tussen de ontharingsbehandelingen de rustperiodes serieus, uw huid heeft die tijd nodig om te herstellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.