Voordelen Dermaplaning behandeling 

– Fijnere poriënstructuur

– Glow Verhelderen van hyperpigmentatie

– Gladde huid

– Verwijderen van ongewenste haargroei

– Verfrissende teint

Wat kunt u verwachten van van onze Dermaplaning behandeling Antwerpen  

Dermaplaning is een non-invasieve huidverbeterende behandelmethode voor het verkrijgen van een stralende, frisse huid. Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd. Het is een pijnloze behandeling. De behandeling is bovendien geschikt voor alle huidtypen. Na afloop kan de huid een beetje rood zijn, maar doorgaans is er geen ‘downtime’.

Hyperpigmentatie

Diverse ontharingstechnieken, waaronder harsen en laserontharing, geven een verhoogd risico op het ontstaan van irritatiepigment (post-inflammatoire hyperpigmentatie) en kan langdurig donkere huidverkleuringen veroorzaken. Dermaplaning werkt echter aan de oppervlakte van de huid en geeft geen verwarming of verbranding van dieper gelegen huidweefsel. Hierdoor veroorzaakt Dermaplaning, wanneer juist uitgevoerd, geen hyperpigmentatie. Wel is de huid na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Daarom wordt de behandeling het gehele jaar door altijd afgesloten met een zonnefactor SPF-50+. Bij bestaande hyperpigmentatie, bijv. door zonneschade, kan Dermaplaning ingezet worden om dit te verhelderen.

Misvatting Dermaplaning en haargroei

Een van de grootste misvattingen over Dermaplaning is dat de haartjes dikker en donkerder terug groeien. De (dons)haartjes die verwijderd worden, groeien gewoon met dezelfde kleur en dikte terug. Dit komt omdat de behandeling de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet veranderd. Doordat de haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft Dermaplaning geen invloed op de groei van de haartjes in de haarfollikels. Voor de behandeling liepen de donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Wanneer de donshaartjes zijn verwijderd en weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Nadat het haartje weer volledig is terug gegroeid, voelt deze weer precies hetzelfde als voorheen.

Dermaplaning en acne

Dermaplaning mag niet uitgevoerd worden op de huid met actieve acne, vanwege het risico op het beschadigen van de huid en verergeren van de klachten. Dermaplaning is een goede behandeling om de dikkere hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen. Vervolgens worden serums en (acne)crèmes ook beter opgenomen door de huid. Dermaplaning kan geen acne veroorzaken.

De behandeling

Na het prepareren van de huid wordt de met een speciaal mesje de Dermaplaning behandeling uitgevoerd. Na de behandeling wordt BioActive Vitamin C (20%) aangebracht en vervolgt met een intensief masker. Als nabehandeling wordt er gekozen voor een serum passend bij het huidtype. De behandeling wordt altijd afgesloten met een zonnefactor SPF-50+.

Het mooie aan een Dermaplaning behandeling is dat het resultaat direct zichtbaar en voelbaar is. De huid heeft een gezonde glans en teint, voelt zijdezacht aan en eventuele acnelittekens, pigmentvlekjes en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Een bijkomstig voordeel is dat make-up mooier en gelijkmatiger aangebracht kan worden en dat het beter blijft zitten. Uiteraard groeien de haartjes weer terug en ook de dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Na 4-8 weken kan de behandeling herhaald worden.

Contra-indicaties:

Dermaplaning heeft de volgende contra-indicaties:

– Geïrriteerde, zeer gevoelige of zonverbrande huid

– Actieve rosacea

– Actieve acne

– Infecties (ook koortslip)

– Open wondjes, verbrande of geïrriteerde huid

– Diabetes welke niet onder controle is

– Gevoelig voor keloïde littekens (overmatig littekenweefsel dat zich verder uitbreidt dan de wond)

– Bij het gebruik van , retinoïden, hydrocortisonen of antibiotica

– Eczeem en psoriasis op het te behandelen gebied

– Botox of fillers moeten minimaal 14 dagen “rusten” voordat Dermaplaning toegepast wordt

– Bij Actinische Keratose

Dermaplaning Behandeling

75 Ipv €85

  Naam

  Telefoon

  kies uw behandeling

  email adres

  Huidtherapeut

  Selecteer Datum

  Start

  eind