Permanente make-up verwijderen

Bent u onzeker en ongelukkig door een verkeerd gezette permanente make-up? Zoals b.v. wenkbrauwen of een tattoo? Een permanente make-up of tattoo die u in een impulsieve bui heeft laten zetten?

Is het u overkomen dat uw permanente make-up niet mooi is gezet of dat u in de loop van de tijd niet meer tevreden bent met het resultaat? Permanente make-up verwijdering of herstelling ervan is een van onze professionele behandelingen, die wij dagelijks in onze salon uitvoeren.  Dit geldt ook voor de verwijdering van een niet meer gewenste tattoo.

Het verwijderen van permanente make-up of tattoo wordt bij ons uitgevoerd met een medische laser, de Q-Switched Nd-YAG-laser, de meest moderne laser voor het verwijderen van permanente make-up pigmenten in de huid. De laser schiet razendsnel kleine puntjes op uw permanente make-up of tattoo, waardoor de inkt in minuscule deeltjes uiteenvalt. Ze worden als het ware verpulverd, De verpulverde deeltjes worden op een natuurlijke wijze door uw lichaam afgevoerd.
Aangezien het in de meeste gevallen om grotere hoeveelheden inkt gaat, zal uw lichaam deze inkthoeveelheid niet in één keer kunnen afbreken en zullen er dus meerdere laserbehandelingen nodig zijn. Met de Q-Switched Nd-YAG-laser worden perfecte resultaten behaald. Nadelige gevolgen van een laserbehandeling (littekens, witte vlekken) zijn met deze laser tot een minimum beperkt.

De behandeling van permanente make-up verwijdering

Onze ervaren huidtherapeutes verwijderen met de laser foutief gezette wenkbrauwen en mislukte tattoos. Lijntjes rondom de ogen zijn te risicovol om te laseren (de laser mag uiteraard het pigment van het oog niet beschadigen) en bij lipliners is de huid te dun en te kwetsbaar.

Na iedere laserbehandeling zal uw permanente make-up steeds meer vervagen om uiteindelijk helemaal te verdwijnen. Doorsnee zijn er 3 tot 6 laserbehandelingen nodig om uw permanente make-up geheel te laten verdwijnen. 2 à 3 behandelingen zijn vaak voldoende om de permanente make-up zodanig lichter te maken dat deze vernieuwd kan worden. Voor een tattoo verwijdering zijn er 8-12 behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen er uiteindelijk nodig zijn is afhankelijk van:

  • de versheid van de gezette PMU/tattoo
  • de diepte van de PMU /tattoo
  • uw huidtype
  • kleur van de PMU /tattoo
  • de locatie van de PMU /tattoo
  • de gevoeligheid van uw huid
  • uw afweersysteem

Het verwijderen van permanente make-up door middel van laseren is een veilige behandelmethode. De behandeling duurt erg kort, meestal niet meer dan 15 minuten in totaal. Heel af en toe is er een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan de behandelde plek achteraf rood worden, tot ongeveer 7 dagen na de laserbehandeling.

Na de behandeling van permanente make-up verwijdering

Tussen 2 laserbehandelingen moet minimaal 4-8 weken tijd zitten. Uw lichaam heeft die tijd nodig om te herstellen. Bij het laseren van wenkbrauwen kan het voorkomen dat de wenkbrauwhaartjes oppervlakkig tijdelijk verschroeid worden. Met de haarwortel gebeurt er echter niets; na 3-4 weken is de volledige wenkbrauwhaar weer aangegroeid. Direct na de behandeling zult u een witte waas zien, dit is “lasersnow”, een normale reactie van de huid op de laserbehandeling. Deze reactie trekt na een aantal minuten weg. Soms treedt er een lichte zwelling op, maar deze is goed te behandelen door middel van cool packs. Die halen de zwelling en het branderige gevoel snel weg. U krijgt na de behandeling een verzorgende crème van ons om thuis te gebruiken.

Wij geven u het advies tussen de behandelingen door niet onbeschermd te zonnen, maar dagelijks een Sun block te gebruiken. Ook raden wij u af de eerste week na de behandeling gebruik te maken van een zwembad, een sauna of een zonnebank i.v.m. het risico op infecties. Het is raadzaam om het behandelde gebied gedurende 48 uur droog te houden.

Om de genezing te bespoedigen raden wij u aan veel water te drinken, dit bevordert de afvoer van de pigmentresten door het lymfesysteem.

Het eerste consult m.b.t. PMU-verwijdering is vrijblijvend

Tijdens het eerste vrijblijvende consult wordt door onze huidtherapeute een schatting gemaakt van het aantal laserbehandelingen. Ook als u ons persoonlijk wilt spreken voor advies of het maken van een afspraak, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie over de verwijdering van uw permanente make-up of tattoo.