Is ontharen met laser gevaarlijk?

Is ontharen met laser gevaarlijk?

Laser ontharing is effectief en succesvol. Maar u wilt natuurlijk ook weten of er risico’s aan laser ontharing zitten!

Risico’s zijn in zekere mate afhankelijk van verschillende omstandigheden, ik noem er enkele.

  • Wat voor soort laserapparaat wordt er bij de ontharing gebruikt? Het succes van laserontharing is afhankelijk van het gebruikte apparaat. In onze salon maken wij gebruik van de ND YAG laser, het meest succesvolle modernste laserapparaat.
  • Wat voor soort huid heeft u? Laser ontharen heeft het meeste succes bij een bleke huid met donkere haren. Een donkere huid heeft een hoger risico op schade bij laserontharing. Nieuwe lasertechnieken zoals de door ons gebruikte ND YAG laser zijn beter geschikt voor donkere huid.
  • Hoe professioneel is de huidtherapeute die de laserontharing toepast? In onze salon zijn alle behandelaars gediplomeerd en gecertificeerd.
  • Hoe is de conditie van uw huid? U moet nooit met een gebruinde huid een laserbehandeling ondergaan. Een door de zongebruinde huid staat bij een laserbehandeling gelijk aan een donkere huid, is dus kwetsbaarder.
  • Neemt u ruimschoots de tijd voor een laser ontharingsbehandeling? Tussen de behandelingen moet u rustperiodes inlassen van ongeveer 6 weken, om de huid te laten herstellen

Neemt u al deze punten in acht, dan is een laserbehandeling ter ontharing risicoloos en veilig. Wel kan het voorkomen dat na de behandeling uw huid wat geïrriteerd is, wat rood en een beetje gezwollen. Deze symptomen verdwijnen na enkele dagen.

U krijgt tijdens de laserontharing een goedgekeurde veiligheidsbril op. Daardoor zijn de laserstralen niet schadelijk voor uw ogen.

Kiest u voor een laserbehandeling, kiest u dan altijd een goed en betrouwbaar staande salon waar goed opgeleide huidtherapeuten werkzaam zijn.

Wij nodigen u uit voor een vrijblijvend informatiegesprek, waarin u alle vragen m.b.t. de laserontharing kunt stellen. Maakt u zich zorgen over de kans op huidbeschadiging, of heeft u ooit andere huidproblemen gehad, dan kunnen onze behandelaars uw huid goed bekijken en de instellingen van het laserapparaat op uw huid afstellen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.