Operatief een tatoeage verwijderen

Operatief een tatoeage verwijderen

Een kleine tattoo verwijderen en direct resultaat zien!

Kleinere tatoeages kunt u operatief laten verwijderen. Het grote verschil met alle laserbehandelingen is dat u na zo’n operatie meteen van uw tattoo af bent.  U heeft slechts één behandeling nodig, in tegenstelling tot het laten laseren van tattoos.

Niet alle tattoos kunnen operatief verwijderd worden, de grootte van de tattoo is hiervoor bepalend. Een tattoo weghalen door middel van een verwijderingsoperatie kan alleen als de tattoo tot ongeveer 2 centimeter breed is. De lengte van de tattoo is afhankelijk van de plek op uw lichaam, waar de tattoo gezet is. In uitzonderlijke gevallen kunnen iets grotere tattoos door twee operaties worden verwijderd.

Een tattoo- verwijderings ingreep is relatief snel en simpel, en gebeurt onder plaatselijke verdoving. Rekent u voor de genezing van de wond op 3 tot 6 weken.

Wilt u meer informatie omtrent de verwijderingsingreep van uw tattoo, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook, na afspraak, langskomen voor een persoonlijk advies.

Onze specialist bekijkt uw tatoeage en informeert u vervolgens wat de beste verwijderingsingreep is voor uw tattoo, operatief verwijderen of een laserbehandeling.

Uw tattoo operatief laten verwijderen

Operatief verwijderen houdt in dat het huidweefsel waar uw tattoo zich bevindt, wordt weggesneden. Na de operatieve verwijdering van uw tattoo wordt uw huid weer gehecht en bent u meteen af van de tattoo.

Het operatief verwijderen van een tatoeage gebeurt onder plaatselijke verdoving. Daardoor zult u tijdens deze behandeling geen pijn ervaren. De plaatselijke verdoving duurt zo’n 1 à 2 uur. Daarna kunt u een pijnlijk gevoel op die plaats krijgen. Uw huid heeft een trekkerig gevoel.

Het operatief verwijderen van een tatoeage is veilig. Deze behandeling, het operatief verwijderen van uw tattoo, mag alleen uitgevoerd worden door gediplomeerde en deskundige specialisten. De specialist verwijdert het stuk huid en sluit de wond meteen. Zoals na iedere operatie bestaat er een zeer kleine kans op infectie. Er kan ook een zichtbaar litteken op uw huid achterblijven.

Tatoeage verwijderen met crème?

Een tatoeage is in principe voor eeuwig. Maar toch kunnen er in uw leven omstandigheden voorkomen, waardoor u spijt heeft gekregen van uw tatoeage en er nu over denkt om deze tatoeage zo snel mogelijk te laten verdwijnen.

Naast het laseren, het operatief verwijderen van uw tattoo ontstaan er geluiden over een bepaald soort crème die uw tattoo vervaagt, en op den duur helemaal laat verdwijnen. Het grote voordeel hiervan zou zijn dat het verwijderen van een tattoo d.m.v. crème een pijnloze behandeling zou zijn.

De crème zou een uitvinding zijn van Alec Falkenheim, die zelf diverse tatoeages op zijn lichaam had laten zetten. Deze Alec Falkenheim studeerde aan de universiteit van Halifax in Canada.

“Als je het van een biologisch perspectief bekijkt, is het eigenlijk redelijk makkelijk op te lossen”, aldus Falkenham. Het pigment van de tattoo wordt immers opgeslagen in macrofagen, een soort witte bloedcel. Mijn crème gaat dan die cellen specifiek aanpakken. “Het product zorgt ervoor dat de macrofagen afgebroken worden door nieuwe macrofagen, en het pigment wordt dan mee afgevoerd naar de lymfeklieren.”

De eerste resultaten van deze crème zijn volgens Falkenham veelbelovend.

Maar voorlopig moeten we in ieder geval nog even wachten op de nieuwe veel belovende creme, want het is nog volop in de testfase.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.