LHE is de afkorting van “Light Heat Energy”.

LHE is de afkorting van “Light Heat Energy”.

LHE is een unieke combinatie van licht en warmte. Het is een veilige en effectieve methode voor permanente ontharing. Door de LHE-methode toe te passen wordt het omringende weefsel (de huid) niet beschadigd. LHE wordt niet alleen gebruikt voor definitieve ontharing, maar ook voor huidverjonging en huidverbetering. Ook wordt LHE toegepast in de behandeling van acne en psoriasis.

De werking van LHE

De werking van LHE is een speciale lichtflitstechniek. Om ongewenste haren definitief te verwijderen, is het nodig om de haarfollikel (haarzakje) op 74 graden te verwarmen. Dit gebeurt door een lichtflits. Door deze lichtflits wordt er warmte-energie geproduceerd. Om deze opwarming tot 74 graden te bereiken genereert LHE een zeer lage en veilige energiegolf van licht en warmte in de huid. Deze warmte-energie wordt door de haarschacht naar het haarzakje (follikel) geleid en wordt de follikel vernietigd. Hierdoor kunnen er geen nieuwe haartjes meer ontstaan in de haarfollikel.

Omdat haren zich bevinden in verschillende groeistadia, betekent dit dat een gebied niet in 1 behandeling haarvrij gemaakt kan worden. Na de vernietiging van het haarzakje zullen binnen 2 á 3 weken de behandelde haren vanzelf uit vallen. Gemiddeld zijn 6 tot 12 behandelingen nodig om een huidoppervlak permanent haarvrij te maken.

LHE is een zeer doeltreffende en veilige methode om haar te verwijderen – zonder de omringende huid te irriteren of beschadigen.

De voordelen van LHE t.o.v. laser ontharen en IPL

  • Uw huid raakt niet geïrriteerd of beschadigd
  • Uw huid hoeft niet te worden gekoeld
  • Uw huid hoeft tevoren niet verzacht te worden d.m.v. een crème of gel
  • LHE is de meest veilige technologie voor definitieve ontharing
  • Er is geen speciale voor- en/of nabehandeling nodig
  • De lichtflits techniek is effectief en veilig
  • Ook veilig op de donkere huid

De traditionelere lichtflitstechnieken, zoals laser en IPL, werken op basis van licht en gaan gepaard met een hoog energie toevoer. Hierdoor ontstaat extra veel warmte, waardoor extra koeling nodig is om ongewenste bijeffecten te voorkomen. Bij LHE wordt een optimale verhouding tussen de golflengte, de spotgrootte en de puls duur nagestreefd.
De golflengte bij LHE  is van belang voor de diepte van de penetratie van het licht; hoe langer de golflengte, hoe dieper de penetratie. LHE kent golflengtes tussen 400 en 1200 nanometer en is daardoor zeer geschikt voor alle huidtypes. De puls duur moet langer zijn dan de tijd die de huid nodig heeft om te ontspannen na de hitte toevoer door de lichtflits. De LHE-apparaten hebben een puls duur van 35 milliseconden nodig om een optimaal resultaat te verkrijgen. Door een grotere spotgrootte wordt meer licht verspreid en blijft er meer energie op de juiste diepte over.

De werking van LHE wordt persoonlijk afgestemd

De snelheid waarmee het gewenste resultaat wordt bereikt kan van huid tot huid, van persoon tot persoon, verschillen. Dankzij de optimale afstemming van alle lichtparameters gebruikt LHE relatief weinig energie, waardoor neveneffecten nauwelijks optreden. De unieke combinatie van warmte en licht veroorzaakt een natuurlijk proces.

De prijzen van LHE ontharen

De prijzen van LHE ontharen kunnen erg verschillen per salon. Maar let u op dat u niet alleen het kostenaspect in ogenschouw moet nemen maar ook de praktijkervaring van de salon en mogelijke reviews. Vraag om een proefbehandeling zodat u zelf kunt ervaren wat het resultaat is en de werkwijze van de specialist.

Wilt u een afspraak maken of contact opnemen?

U kunt in onze salon terecht voor definitief ontharen op basis van de LHE-methode.

Bij geen zichtbaar resultaat, krijgt u uw geld terug!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.