De juiste behandeling van pigmentvlekken

De juiste behandeling van pigmentvlekken

Pigmentvlekken, bruine vlekken in uw gezicht, staan niet echt mooi, maken u meestal ouder dan u bent en kunnen u dus ontzettend onzeker maken. Veel mensen met pigmentvlekken willen daar dan ook graag wat aan doen! Gelukkig kunt u met de juiste behandeling er ook daadwerkelijk iets aan doen.

Er zijn meerdere soorten pigmentvlekken

  • Bruine vlekken ontstaan door hormonale veranderingen zoals tijdens de zwangerschap of bij pilgebruik. Dit wordt ook wel melasma of zwangerschapsmasker genoemd. Deze pigmentvlekken zijn meestal donkerbruin, grillig (symmetrisch) gevormde vlekken op de huid.
  • Irritatie pigmentvlekken, ontstaan door een ontsteking, welke pigmentcellen stimuleert. Dit komt meestal voor bij een donkere huid.
  • Pigmentvlekken die veroorzaakt zijn door het gebruik van irriterende stoffen in cosmetica. De pigmentvlekken zitten meestal op de slapen en de wangen en hebben een bruine, blauwgrijze kleur.
  • Ouderdomsvlekken (of zonnevlekken) die ontstaan zijn door langdurige blootstelling aan de zon. Onder invloed van uv-stralen wordt melanine (pigment) in uw huid aangemaakt. Soms is er een verstoring in dit proces en hoopt de melanine op in uw huid, waardoor er bruine vlekken ontstaan.

De rol van de zon

De invloed van de uv-stralen van de zon speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van pigmentvlekken. Maar ook aanleg, hormonale veranderingen en het gebruik van irriterende stoffen in cosmetica kunnen veroorzakers zijn. Meestal is over-pigmentatie een combinatie van deze factoren.

Begin met het dagelijks gebruik van zonbescherming, SPF 30

Het eerste en allerbelangrijkste advies bij alle soorten pigmentvlekken is het dagelijks beschermen van de huid d.m.v. een goede zonnecrème, minimaal SPF 30. Een goede zonnecrème vormt eigenlijk voor iedereen de beste anti-aging behandeling. Een goede zonnecrème beschermt uw gezicht tegen de aanmaak van rimpels, maar ook tegen de vorming van pigmentvlekken.

Ons advies is dan ook iedere dag van het jaar te kiezen voor een zonnecrème die zowel tegen UV-A als UV-B stralen beschermt. Smeer uw huid op zonnige dagen om de twee uur in.  Vergeet ook uw hals niet.

Laserbehandelingen voor pigmentvlekken

De pluspunten van een laserbehandeling voor pigmentverwijdering zijn:

  • Een nagenoeg pijnloze behandeling
  • Een veilige, professionele en effectieve verwijdering van pigmentvlekken, zonder littekenvorming
  • In onze salon voeren wij laserbehandelingen uit. Vraagt u vrijblijvend informatie bij ons aan.

Ingrediënten die pigmentvlekken lichter kunnen maken

Huidverzorgingsproducten waarin vitamine C, niacinamide en zoethoutwortelextract zitten, hebben een bewezen werking hebben tegen over-pigmentatie.

Ook uw huid regelmatig exfoliëren helpt bij oppervlakkige pigmentvlekken. Exfoliëren met glycolzuur met een concentratie tot 8% kunt u thuis doen. Een peeling met glycolzuur met een percentage van > 20% voeren wij in onze salon uit. Deze behandeling mag alleen door een huidtherapeute uitgevoerd worden

Het gebruik van een product met vitamine A kan goed werken bij huidverkleuringen als gevolg van irritaties. Zij kunnen een oplichtend effect hebben bij bepaalde pigmentvlekken. Op zonschadepigmentvlekken kunt u ook een huidverzorging met vitamine A gebruiken.

Als laatste adviseren wij u nooit zelf uw pigmentvlekken te gaan bleken met Citrus extracten. Citrusextracten in combinatie met zonnestralen zullen uw huid flink beschadigen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.