Benen ontharen

Wilt u ook genieten van zachte, gladde benen? Heeft u er ook moeite mee dat uw benen bedekt zijn met haren, in het begin donshaar, maar na allerlei scheerbehandelingen donkerder en dikker?

Als u goed kijkt, is uw hele lichaam eigenlijk bedekt met haartjes. De meeste haartjes zijn licht en fijn, maar op uw benen al snel stug en donker. Dat ziet er niet echt aantrekkelijk uit als u met blote benen door de stad wandelt, of op het strand zit! Veel mannen en vrouwen kiezen ervoor hun benen te (laten) ontharen. Aan de ene kant voor de lichamelijke hygiëne, aan de andere kant voor de uitstraling van zachte, gladde haarloze benen.

Benen tijdelijk ontharen, meerdere mogelijkheden

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw benen te ontharen, afhankelijk van uw persoonlijke keuze, uw budget en het gemak.

  • Scheren: veel mensen beginnen hiermee, komen echter er al snel achter dat dit een tijdrovend, dagelijks ritueel aan het worden is. Het gevolg is vaak dat de haren op uw benen terugkomen in een stuggere, donkere uitvoering. Omdat de haren ter hoogte van uw huid worden afgesneden, krijgt u al binnen enkele dagen stoppels terug
  • Harsen: U bedekt uw benen, inclusief de haren, met hars. (soms met een strip, soms zonder). De hars wordt er afgetrokken, waardoor de haren bij de wortel uit uw huid getrokken worden. Deze methode is een van de meest pijnlijke opties. Omdat de haren bij de wortel verwijderd worden, houdt het resultaat wel langer aan (3-6 weken). Het ontharen door te harsen is een relatief snelle methode. Het nadeel is echter dat bij de 2e harsbeurt de haartjes minstens 5mm lang moeten zijn, om aan het hars te blijven plakken. Dit houdt in dat tussen 2 harsbeurten uw benen volstaan met korte stoppels.
  • Ontharingscrème: U smeert uw huid royaal in met ontharingscrème. De ontharing crème lost binnen een aantal minuten de ongewenste haren op. De crème verwijdert het haar ter hoogte van of net onder de huid. Hele dikke of donkere haren zijn soms niet gevoelig voor ontharing crème. Vanwege de chemicaliën in de crème kunnen ze een sterke onaangename geur hebben. Het opsmeren van de crème is doorsnee pijnloos, maar sommige personen hebben een zeer gevoelige huid, die prikkelend reageert op de ontharing crème. Haalt u dan de ontharing crème meteen van uw benen af! Omdat het ongewenste haar net onder de huid verwijderd is, groeit het vaak binnen een paar dagen weer terug.
  • Sugaring: Deze methode om uw benen te ontharen lijkt op het harsen. Uw benen worden ingesmeerd met een smeersel van gel en een soort suiker. Het mengsel wordt tegen de haargroei in aangebracht. Net als bij harsen wordt na een bepaalde tijd de gel van uw benen afgetrokken, waardoor de haren tot aan de wortels worden uitgetrokken. De sugaring gel plakt minder aan de huid vast dan hars, waardoor de behandeling als minder pijnlijk wordt ervaren.

Permanent benen ontharen

Heeft u genoeg van de tijdelijke ontharingen, de vaste dagelijkse rituelen, en wilt u naar een permanente oplossing om mooie, gladde, haarloze benen te krijgen?  Kies dan voor de definitieve en pijnloze oplossing: het laser ontharen van uw benen.

U kunt uw gehele benen laten ontharen in onze salon. Maar u kunt ook kiezen voor een bepaald gedeelte van uw benen, voor alleen de onderbenen of de bovenbenen. Daarnaast heeft u nog keuze voor alleen de voorkant, achterkant of de binnenkant van de bovenbenen.

Laseren is een huidvriendelijke ontharing van uw benen

Wij werken in onze salon met het geavanceerde LightSheer DUET Diode lasersysteem. Dit lasersysteem is de meest moderne, maar ook meest veilige behandeling voor een permanente verwijdering van haargroei op uw benen. Het LightSheer DUET Diode lasersysteem is geschikt voor alle huidtypen, van licht tot heel donker

Hoe werkt het huidvriendelijk laseren?

De haargroei werkt altijd in 3 fases: een actieve, een overgangs- en een rustfase.  Na ongeveer 6 weken valt de haar spontaan uit en begint het proces opnieuw.

De LightSheer DUET Diode laserkop wordt op het te behandelen huidoppervlak gezet.  De krachtige lichtbundel, die de laserkop slechts een fractie van een seconde uitzendt, wordt omgezet in pure warmte. Door deze warmte worden definitief de haarzakjes op uw beenhuid vernietigd. De haartjes uit deze haarzakjes kunnen niet meer terugkomen. Bij een volgende laserbehandeling worden die haarzakjes aangepakt die bij de eerste behandeling niet beschadigd zijn geraakt. Het gevolg is dat na iedere laserbehandeling er minder haren terugkomen en dat de haren ook dunner en minder stug zijn. Uiteindelijk worden zo al uw haartjes verwijderd. De laserbehandeling is praktisch pijnloos, u krijgt slechts een licht tintelend gevoel.

De beste resultaten van ontharen door te laseren krijgt men bij donkere haartypes. Lichte, rode of donshaartjes zijn iets minder gevoelig voor laseren.

Het ontharen van uw benen door middel van laseren is een optie voor de lange termijn. Deze optie kan permanent zijn, na meerdere behandelingen wordt de hoeveelheid haar verminderd en wordt het haar lichter en fijner. Voor optimale resultaten zijn ongeveer 8-12 sessies nodig voordat laseren effect heeft.

Elektrolyse is een huidvriendelijke ontharing van uw benen

Elektrolyse is ook een methode om uw ongewenste haar permanent te verwijderen. Deze methode is geschikt voor alle huid- en haartypes, van donker tot licht. Elektrolyse werkt door de wortel van elk individueel haartje bij het haarzakje te vernietigen met een elektrische schok. Deze manier van ontharen is zeer arbeidsintensief, omdat het per haartje gaat. Ontharen door elektrolyse kan daardoor langer duren (15 tot 30 sessies).

Vrijblijvend intakegesprek en testsessie

In een vrijblijvend informatiegesprek in onze salon kunt u allerlei informatie m.b.t. het ontharen van uw benen krijgen. Wij beantwoorden al uw vragen over de ontharingsbehandeling. Wij adviseren u welke ontharingsbehandeling het beste bij u past, gezien uw type huid en haarconcentratie, alsmede het aantal hierbij benodigde behandelingen. Dit gesprek is kosteloos.