Hoe werkt een tattoo-verwijderingslaser behandeling

Wij gebruiken in onze salon tatoeagelaserapparaten die werken met 4 verschillende golflengtes. (Pico laser) Deze golflengtes bepalen de kleur van het laserlicht wat gebruikt wordt. Het laserlicht wordt gericht op de ongewenste tatoeage. Een tatoeage is opgebouwd uit verschillende lagen inkt. Het laserlicht dringt diep in deze lagen door. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door de inkt van uw tattoo in de huidlaag. Het laserapparaat heeft meerdere golflengtes, afgestemd op de verschillende inktkleuren van de tatoeage. Hoe meer golflengtes, hoe effectiever de behandeling. Door de energie van de laser valt de inkt van de tattoo in minuscule kleine deeltjes uiteen. Deze minideeltjes inkt worden op een natuurlijke wijze uit je lichaam verwijderd.
Dit afvoeren duurt 8 tot 10 weken. Na elke behandeling breekt er weer een nieuwe inktlaag af totdat de volledige tatoeage is verwijderd. De kleuren van uw tattoo zijn van doorslaggevend belang. Hoe minder kleuren er in uw tattoo verwerkt zijn, hoe sneller de tattoo zal verdwijnen. De zwarte kleur in uw tatoeage zal het snelste verdwijnen.

Is een laserbehandeling veilig voor mijn gezondheid?

Het verwijderen van een tattoo is 100% veilig. De tijd van grote ontsierende littekens na een tatoeageverwijdering is voorbij met het introduceren van de Pico laser. De Pico laser heeft een enorm korte puls en werkt op 4 verschillende golflengtes. Daardoor kan uw tatoeage geheel en veilig worden verwijderd. Wel is het belangrijk dat de behandeling met het laserapparaat uitgevoerd wordt door gediplomeerde therapeuten. Deze werken bij ons, dus u bent in veilige handen!

In onze salon moet u minimaal 18 jaar oud zijn om een tattooverwijderingsbehandeling te ondergaan.Ben u in blijde verwachting of geeft u borstvoeding? Dan raden wij u aan de behandeling uit te stellen.Komt u net terug van een z onvakantie en is uw huid zongebruind, dan raden we u aan om de behandeling een paar weken uit te stellen in verband met mogelijke pigmentverschuivingen.

Voel ik de laserbehandeling?

Een laserbehandeling is praktisch pijnloos. Een puls met de laser duurt ongeveer een seconde en voelt aan als een prikje, als een elastiekje dat tegen de huid schiet. Dit doet weinig tot geen pijn. Toch zal de ene cliënt meer pijn ervaren dan de andere, de gevoeligheid voor pijn is namelijk zeer persoonlijk. Wij maken tijdens het weglaseren van uw tattoo gebruik van een coolingsysteem. Dit coolingsysteem verzacht de eventuele optredende pijn.

Tijdens de lasersessie krijgt u een speciale beschermbril op.

Kunnen er bijwerkingen optreden na een laserbehandeling om een tattoo te verwijderen?

Bijna alle huidige tattoolasers zijn in staat om een tattoo te doen verbleken. De beste en snelste lasers, zoals de Pico laser, werken met een zo kort mogelijke puls duur. Hoe korter de puls duur, hoe minder de kans op bijwerkingen.

Daardoor zijn er bij de door ons gebruikte Pico laser praktisch geen risico’s of bijwerkingen. Eventuele complicaties zoals oppervlakkige brandwonden, pigmentatie veranderingen of littekens, zijn zeer zeldzaam. Na de laserbehandeling kan er een lichte roodheid, een lichte zwelling, kleine bultjes of een branderig gevoel optreden. Dit trekt meestal binnen een tot twee dagen weg.

Hoeveel sessies heb ik nodig om mijn tattoo te laten verwijderen?

Het aantal lasersessies om uw tattoo te laten verwijderen is afhankelijk van de grootte van de tattoo, maar ook afhankelijk van de kleuren waarin uw tattoo werd gezet. Na de gratis intake door een van onze gespecialiseerde huidtherapeuten weet u precies hoeveel behandelingen er nodig zijn en hoe lang deze duren. Dit verschilt per persoon, per huidtype en hoe oud uw tattoo is. Ook de kleuren van uw tattoo zijn doorslaggevend om het aantal sessies te kunnen bepalen. Hoe minder kleuren er in uw tattoo verwerkt zijn, hoe sneller de tattoo zal verdwijnen. De zwarte kleur in uw tatoeage zal het snelste verdwijnen.

Hoelang duurt een laserbehandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied waar de tattoo is gezet. In een vrijblijvend eerste consult kunnen we voor u een inschatting maken van het aantal behandelingen en de prijs hiervoor. Voor de laserbehandeling zelf moet u een half uur tot een uur per keer uittrekken.

Mag ik in de zon zitten voor of na een laserbehandeling?

Hoe lichter uw huidkleur, hoe sneller de tattoo verdwijnt. Het beste resultaat bereikt u dus met een ongebruinde huid. Vermijd de zon minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de behandeling. Een gebruinde huid heeft meer kans op bijwerkingen, zoals ongewenste pigmentverschuivingen.

Hoeveel hersteltijd heb ik tussen 2 sessies nodig?

Na elke laserbehandeling breekt er een inktlaag af. De uiteengevallen minuscule inkt deeltjes worden eenvoudig door het lichaam opgeruimd en afgevoerd via het lymfesysteem. Het duurt echter 8 tot 10 weken voordat deze vergruisde deeltjes zijn afgevoerd. Pas nadat de eerste serie vergruisde deeltjes zijn afgevoerd, kan de volgende inktlaag worden behandeld met de laser.

Hoe hoger de tattoo zich op het lichaam bevindt, hoe sneller de tattoo verbleekt. Dit heeft te maken dat de vergruisde inktdeeltjes in hogere delen van het lichaam (zoals hoofd/nek) sneller via uw lymfebanen wordt afgevoerd.

Werken alle laserapparaten hetzelfde?

Alle laserapparaten werken met lichtimpulsen. Wij beschikken over de Pico laser, het meest moderne laserapparaat van dit moment. Dit laserapparaat is goedgekeurd door de FDA, de zeer strenge Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit en kan meerdere kleuren pigment behandelen. Uit ervaring is gebleken dat er met de Pico laser minder behandelingen nodig zijn dan met de ietwat oudere Nano laserapparaten.

Kan ik een vrijblijvend 1e consult krijgen?

Vooraf bespreken we uw wens, de mogelijkheden en het te verwachten resultaat van de tattoo verwijdering door laser. Ook wordt er altijd een testshot uitgevoerd om uw huidreactie op de laserbehandeling te testen. Na de intake door een van onze gespecialiseerde huidtherapeuten weet u ongeveer hoeveel behandelingen nodig zijn, hoe lang deze duren en wat de kosten van de tattooverwijdering zullen zijn. Dit verschilt per persoon, per huidtype en per tattoo.